Alcoi la nova vil·la d’Asterix

No és la primera vegada que es compara Alcoi amb el poble d’Obelix, tancats com ells sols. Per una banda està be conservar les tradicions i l’esperit alcoià, però de vegades s’arriba al ridícul.

Es planteja que el Concert de Serrat i Sabina siga al camp municipal de El Collao, i la gent monta en colera per pensant que li pot passar a l’herba. No es d’extranyar que part de la ciutadania haja pensat açò tenint en compte que va ser el tema estrella dels primers plenaris de la legislatura. Però ací passen algunes coses, l’herba del Collao no la va cremar la gent que hi havia allí, va ser un problema amb les lones que tenien que tapar la gespa i la seua mala col·locació, les que ho van provocar. Aquest camp ha acollit altres concerts, com el de Manolo García, aquell dia sense cap protecció i no va haver després que replantar res.

Ningú ha pensat que el Camp del Collao és municipal? per aquest motiu l’Ajuntament el pot utilitzar per al que crega oportú. Aquest any algun àrbitre alcoià ha tingut problemes, ja que havia demanat poder entrenar amb herba natural i des de l’Alcoyano va tardar més d’una setmana en respondre, quan el camp és de tots.

Al mateix temps ningú ha pensat que si fa un més hi havia venudes més de 6.000 entrades i el concert és a les 22.00 h, molta gent soparà a Alcoi i molts poden quedar-se a dormir, o passar el dia o el cap de setmana i açò suposa que gent d’Alcoi podrà guanyar diners. A més si els agrada el que veuen podran tornar i dir-ho a més gent.

Per altra banda, no entenc el canvi d’ubicació a falta de tant poc temps, on pensaven posar les graderies al camp nº3? Damunt dels vestidors? Tallarien els arbres i llevarien les baranes que hi ha? Allí era molt complicat posar graderies, el que no sé és com han tardat tant en adonar-se.

De oca a oca i seguim en l’aldea d’Asterix, ja hi ha nou president de l’Associació, Rafael Tortosa, encara que no públicament, però si als primers trons ha confessat que estava disposat a canviar les dates de els festes sempre que siga necessari. Els gals irritats, les veus més reaccionaries, han saltat de nou, encara que cada vegada són menys. Per una banda acusen de que hi ha gent que veu les festes com una ferramenta per a lucrar-se o fer negoci, clar ells no pensen en els dissenyadors, músics, maquilladores, empresa de cadires, fotògrafs,sabaters, treballadors del metall? Tot aquest llistat d’oficis guanya diners gràcies a les festes, a banda dels hostalers a qui pareix que els propis alcoians els tinguen mania i no vullguen que vinga ningú.

Alcoi per al alcoians, el que passa es que com continue així no quedaran alcoians. Per sort encara queden empreses que els va be el negoci i els dediquen a exportar, algú favorable a que mai es canvien mai les dates pot anar i explicar a un client que com son festes locals no es treballa i no te “el pedido”, seran ells els que paguen les pèrdues? No estic parlant “de los que se lucran”, és la gent que manté la ciutat i que pareix que no vullguem ací i desitgem que se’n vagen perquè ací els ho posem cada dia més difícil.

Mentre passa tot açò continuarem vivint al poble d’Asterix, però sense poció màgica que en faça més forts, en canvi tenim el cafè licor, que no ens augmenta la força però ens fa creure, més bons, més forts i fins i tot més guapos.

Anuncios

1 comentario

Archivado bajo Coses que em passen pel cap

Una respuesta a “Alcoi la nova vil·la d’Asterix

  1. Pingback: L’única solució per a tots (o quasi tots, tal vegada no pels AlcoYans) | Coses

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s